ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСЖУ вирішила виключити одеського депутата зі спілки

13.07.2021, 13:02
Фото: Facebook Володимира Корнієнка
Фото: Facebook Володимира Корнієнка

Секретаріат та Ревізійна комісія Національної спілки журналістів України ухвалили рішення про непідтвердження членства в НСЖУ депутата Одеської міської ради Володимира Корнієнка та рекомендували правлінню Одеської регіональної організації невідкладно скасувати рішення про прийняття його до спілки. 

Таке рішення ухвалено на позачерговому спільному засіданні секретаріату і ревізійної комісії НСЖУ за участю керівників Одеської, Рівненської та Волинської обласних організацій, повідомляється на сайті НСЖУ.

“Учасники засідання наголошували на тому, що цей випадок викликав численні негативні відгуки й коментарі в соціальних мережах, у журналістській спільноті. Зокрема, питання про членство Корнієнка виникали під час проведення в Одесі регіональних слухань із питань безпеки журналістів. Така ситуація завдає серйозної шкоди репутації всієї журналістської організації”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, створено робочу групу з членів секретаріату та ревізійної комісії для організаційної допомоги Одеській регіональній організації для “попередження аналогічних випадків, які негативно впливають на репутацію спілки”.

Також учасники засідання висловили своє бачення стосовно деяких аспектів прийняття до спілки, як-от приймання осіб, які не працюють у штаті медіа, або тих, хто займається громадським активізмом, веде політичну діяльність на місцевому рівні тощо. 

Крім того, керівництво НСЖУ пропонує обласним організаціям утриматися від прийняття до НСЖУ осіб, які є чинними депутатами рад усіх рівнів, окрім сільської, до кінця виконання ними депутатських обов’язків. 

Як повідомляв ІМІ, 3 липня депутат Одеської міськради восьмого скликання від партії “Опозиційна платформа – За життя” (ОПЗЖ) Володимир Корнієнко повідомив, що отримав посвідчення журналіста від Національної спілки журналістів України.

3 червня НСЖУ вручила Митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу посвідчення журналіста. 

Юрист ІМІ Роман Головенко вважає, що з проблемою торгівлі фейковими посвідченнями журналіста можна боротися за допомогою статті 366 Кримінального кодексу України “Службове підроблення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!