ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти запустили на ТОТ Запорізької області конкурс для популяризації росгвардійців як захисників

На тимчасово окупованій території Запорізької області (ТОТ) росіяни запустили з березня конкурс фотографій, який має на меті показати представників окупаційної влади, зокрема росгвардії, як захисників і рятівників.

Конкурс є регіональним етапом “всеросійського фотоконкурсу “В об’єктиві Росгвардії”, пишуть пропагандистські телеграм-канали, які працюють на ТОТ Запорізької області.

До участі у “фотоконкурсі”, пишуть пропагандисти, заохочуються не тільки військовослужбовці або співробітники росгвардії, а також “члени їхніх сімей, працівники ЗМІ та інститутів громадянського суспільства, що мають громадянство Російської Федерації”.

Оголошення про конкурс окупантів. Скриншот ІМІ

Як саме громадяни окупованих територій можуть фотографувати військових безпечно для себе, у конкурсі не пояснюється. 

Окупанти пропонують надсилати фото в такі номінації, як “Громадянство і патріотизм”, “Завжди на стражі”, “Портрет”, “Пейзаж”, “Про службу з усмішкою”, “Росгвардія очима суспільства”. Роботи збиратимуть до серпня 2024 року.

Нагадаємо, на ТОТ Запорізької області триває переслідування журналістів, блогерів, активістів, які мають проукраїнську позицію. Досі залишаються в полоні й перебувають у невідомому місці мелітопольська журналістка на пенсії Ірина Левченко, а також адміністратори українського регіонального медіа РІА Мелітополь (зараз РІА Південь).

Окупаційна влада вживає безпрецедентних заходів тиску і переслідування українців, які залишилися на ТОТ. Як зазначає представниця ІМІ в Запорізькій області, окупанти можуть затримувати мешканців окупованих територій навіть за ведення фотознімання природи чи вулиць міста. Також їм загрожує насильницьке видворення з ТОТ разом із сім'ями. 

Ще в січні 2023 року окупаційний губернатор, зрадник, колаборант Євгеній Балицький повідомляв, що  перед тим, як видворити українців з ТОТ, окупанти змушують їх два тижні копати окопи.

Балицький про геноцид українців. Скриншот ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!