ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти змусили школярів з Мелітополя дивитись інтерв'ю Путіна Карлсону

Російські окупанти змусили українських школярів і студентів, які перебувають в окупованому Мелітополі Запорізької області, дивитись інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна з проросійським американським пропагандистом Такером Карлсоном. 

Молодь зібрали в залі  парка “Росія – моя історія” і демонстрували двогодинне відео на великому екрані. Про це 15 лютого повідомив телеграм-канал окупантів “За!ТВ. Новости Запорожской области”.

Молодь, яку зібрали на показ інтерв'ю Путіна Карлсону. Скриншот ІМІ

У відеосюжеті програми За!ТВ “Черговий у місті” з ведучою та колаборанткою Аміною Гончаренко показали зібрану в залі молодь, яка дивиться інтерв'ю, і великий коментар нетитрованого чоловіка. Невідомий персонаж розповідав, що це інтерв’ю – “знакова для західної журналістики подія, коли президент Росії дає таке велике інтерв'ю”.

Чоловік повторив наративи про “інформаційну війну Заходу проти Росії” і розповів, що “сьогодні наші рєбята можуть ще раз подивитися, як наш президент доносить ту саму історичну правду до західного глядача, якої цей західний глядач був багато років позбавлений”.

Як з’ясував ІМІ, цей чоловік – російський пропагандист Андрій Маслов з Омська (Росія). Він приїхав на тимчасово окуповану територію України, щоб очолити пропагандистсько-ідеологічний осередок у Мелітополі парк “Росія – моя історія”. В Омську, за даними російських регіональних медіа, він був посадовцем від культури, консультантом із взаємодії зі ЗМІ від регіонального мінкульту, останнім часом працював заступником директора Омського драмтеатру з організації глядача.

Російський пропагандист Андрій Маслов з Омська. Скриншот ІМІ

У грудні 2023 року він дав інтерв'ю омському ЗМІ, в якому розповів, що “місія всіх парків “Росія – моя історія” полягає у створенні єдиного історичного простору на території всієї країни. Щоб у Москві, Мелітополі, Омську, Луганську та інших містах росіяни розмовляли однією мовою історичних даних”. 

Також, за словами пропагандиста, зокрема, мелітопольцям “морочили голови, вчили ненависті”, тож своїм завданням він бачить місію “донести до людей, що цей час ненависті скінчився”. 

Наразі пропагандист займається залученням української молоді до риторики ненависті вже до України й підтверджує, що “майже щодня до нас (парк “Росія – моя історія”. – Авт.) приходять хлопці та школярі”, а співробітники “мультимедійного парку” намагаються “допомогти цим дітям вирости нормальними, порядними людьми, гідними громадянами країни”.

Як повідомляв ІМІ, інтерв'ю російського президента Володимира Путіна ексведучому Fox News Такеру Карлсону вийшло в ніч на 9 лютого. За 120 хвилин Карлсон не знайшов можливості запитати про воєнні злочини росіян в Ірпені, Бучі та інших містах України, викрадення тисяч дітей, геноцидну риторику і дії кремлівського режиму.  Центр стратегічних комунікацій спростував п'ять головних фейків Путіна під час інтерв’ю.

Liked the article?
Help us be even more cool!