ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен: Інформацію про частковий відступ України від дотримання прав і свобод людини подали викривлено

Інформація про те, що Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини, викривлена.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Нещодавно в одному з медіа з’явилася інформація, що Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини. Це викликало резонанс як серед ЗМІ, так і в суспільстві. Але інформація була подана викривлено!” – зазначив омбудсмен.

Він уточнив, що йдеться не про обмеження прав людини, а про часткове скасування обмежень, які були застосовані раніше.

“Про це зазначається на офіційному сайті Ради Європи. Тобто обмеження Україна подавала ще до цього, а наразі вони не застосовуються!” – написав Лубінець.

Нагадаємо, 29 квітня низка медіа повідомила про те, що Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини. Медіа повідомляли, що Міністерство юстиції України 4 квітня 2024 року подало до Ради Європи заяву про частковий тимчасовий відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав і свобод людини. Згідно з документом, військове керівництво України отримує право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі, а також примусово відчужувати майно для потреб держави.



Liked the article?
Help us be even more cool!