ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція про демонтаж пам’ятника Булгакову та перейменування музею в Києві набрала необхідні 6 тис. голосів

Пам'ятник Михайлу Булгакову в Києві. Фото – 44.ua

Петиція про усунення російського та радянського письменника Михайла Булгакова з публічного простору Києва набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів.

Петиція була опублікована на сайті Київської міської ради 8 квітня та набрала необхідні голоси станом на 25 квітня.

Автор петиції Олег Слабоспицький просив Київську міську держадміністрацію, Київську міську військову адміністрацію та Київську міську раду демонтувати з публічного простору пам’ятник та меморіальну дошку Булгакову на Андріївському узвозі.

Також він просив перейменувати та змінити експозиції Літературно-меморіального музею Булгакова, що розташований за тією ж адресою.

За словами автора петиції, наявність у публічному просторі Києва меморіальної дошки, пам'ятника та музею Булгакова є порушенням Закону “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

Своєю чергою міський голова Києва Віталій Кличко 25 квітня доручив заступниці голови КМДА Ганні Старостенко, заступнику голови КМДА Петру Пантелеєву та постійним комісіям Київської міськради з питань збереження та захисту культурної спадщини, з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою розглянути петицію в установленому порядку.

Як повідомляв ІМІ, 27 березня 2024 року Експертна комісія Українського інституту національної пам’яті з питань визначення належності об’єктів до символіки російської імперської політики визнала всі об’єкти (географічні об’єкти, назви юридичних осіб, пам’ятники та пам’ятні знаки), присвячені Булгакову, символікою російської імперської політики.

Літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова заявив, що вважає висновок УІНП щодо Булгакова тенденційним та поверхневим.

У серпні 2022 року Національна спілка письменників України запропонувала закрити в Києві музей Булгакова і замість нього створити музей українського композитора Олександра Кошиця.

Liked the article?
Help us be even more cool!