ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозру отримала вчителька з Мелітополя, яка створила "кадетський клас" із військової підготовки дітей

Вчителька з Мелітополя, що пішла на співпрацю з РФ. Фото – Запорізька обласна прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності вчительці спеціалізованої різнопрофільної школи Костянтинівської сільської ради в Мелітопольському районі Запорізької області, яка добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою РФ.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, вона очолила створений на базі української школи окупаційний заклад – так зване “государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области “Константиновская средняя общеобразовательная школа №1” Мелитопольского района”. 

Після призначення розпочала активно впроваджувати в навчальний процес російські освітні стандарти. Підозрювана створила в освітньому закладі профільний військово-патріотичний клас. Для цього заручилася підтримкою представників окупаційної адміністрації та росгвардійців.

Вчителька з Мелітополя, що пішла на співпрацю з РФ. Фото – Запорізька обласна прокуратура

Клас розрахований на дітей підліткового віку. У ньому викладають військові дисципліни, вчать підлітків поводження зі зброєю, зобов’язують ходити у військовій формі.

“Метою профільного класу стали підготовка та формування позитивної мотивації в учнів до подальшої військової служби в лавах армії та воєнізованих структурах країни-агресора, знищення самоідентифікації покоління українців на ТОТ та підтримка політики окупаційної влади РФ”, – зазначає прокуратура.

Крім того, за вказівкою підозрюваної учні “кадетського класу” брали участь у пропагандистських заходах. “Демонстрували отримані вміння з поводження зі зброєю, а також разом з іншими школярами відвідували так звані “уроки мужності”, де спотворювалась історія України та світогляд дітей”, – йдеться в повідомленні.

Жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Діти, які проходять військову підготовку на окупованій частині України. Фото – Запорізька обласна прокуратура

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру керівниці штабу підрозділу російської “Юнармії” на окупованій Луганщині, яка пропагує військову службу серед дітей. Їй інкриміновано колабораційну діяльність, а також порушення законів та звичаїв війни (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 438 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!