ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці повідомили про ще одну підозру пропагандисту з Луганщини Сергію Кривоносу

Фото – stihi.ru
Фото – stihi.ru

Правоохоронці повідомили заочно про підозру головному редактору окупаційної газети з Луганщини, який публічно закликав брати участь у псевдореферендумі.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Йому інкриміновано зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – колишній головний редактор однієї з газет Сватівського району Луганської області. Він публічно закликав громадськість узяти участь у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої частини Луганщини до складу держави-агресора.

Він через соцмережі та телеграм-канали поширював відеоролики за “возз’єднання з Росією”.

Офіс ГПУ зазначає, що судова лінгвістична експертиза підтвердила наявність у відеозаписах заклику до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України шляхом приєднання територій України до складу РФ.

Зазначимо, що йдеться про колишнього головного редактора газети “Новини Сватівщини” (Сватове, Луганська область) Сергія Кривоноса. 

У серпні 2022 року він обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання “Сватовский вестник” (підпорядковане пропагандистському холдингу “Луганьмедіа”, створеному у 2020 році для контролю над більшістю медіа окупованої Луганщини). У серпні 2023 року СБУ повідомила йому про підозру в колабораціонізмі.

За даними слідства, у “Сватовском вестнике” публікуються переважно звіти роботи місцевої окупаційної влади щодо “покращення благоустрою населення”, звинувачення ЗСУ та української влади у воєнних злочинах, а місцевих агітують на антиукраїнські заходи та підтримку Росії і окупаційної влади.

Сергій Кривонос до 2014 року був головним редактором газети “Новини Сватівщини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!