ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент підписав закон про визнання освіти, здобутої в окупації

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо визнання результатів навчання людей, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Про це йдеться в картці відповідного законопроєкту №9591, пише hromadske.

Тепер громадяни України, які проживають на окупованій Росією території, матимуть право на здобуття або продовження здобуття освіти на території інших регіонів України коштом державного та/або місцевого бюджету з наданням місця в гуртожитку.

Для визнання освітніх результатів людей, які навчалися на окупованих територіях України, проводитимуть атестацію. Утім, результати навчання на рівні вищої освіти можуть бути визнані в обсязі не більш ніж 75% загального обсягу освітньої програми. Також результати навчання не визнаватимуться за переліком спеціальностей та професій, які затвердить уряд.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9591 про визнання результатів навчання людей, які проживають на окупованих територіях.

Законопроєкт передбачає: можливість атестації для визнання освітніх результатів осіб, які навчалися на тимчасово окупованих територіях України; визнання до 75% освітніх кредитів ЄКТС для здобуття вищої освіти; особливі умови атестації для деяких спеціальностей та рівнів освіти.

Liked the article?
Help us be even more cool!