ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура оголосила підозру сину міського голови, який напав на журналіста "Броди Оnline"

23.07.2021, 14:01
Фото – скріншот відео з фейсбуку Ольги Кравчук
Фото – скріншот відео з фейсбуку Ольги Кравчук

Прокурори Франківської окружної прокуратури повідомили про підозру 37-річному мешканцю Львівської області, який у квітні перешкоджав журналісту телеканалу “Броди Online” Сергію Нікішину.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Львівської області.

Про підозру оголошено за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності).

За даними слідства, у квітні цього року журналіст здійснював відеознімання поблизу бару-ресторану щодо порушень закладами громадського харчування Золочівського району Львівської області карантинних обмежень. 

“Водночас підозрюваний – власник вказаного закладу – був незадоволений проведенням будь-якої журналістської діяльності та отриманням коментарів, почав нецензурно висловлюватися в сторону працівника телерадіокомпанії і безпідставно вимагати припинити зйомку. В подальшому фігурант вибив з рук потерпілого телекамеру та наніс декілька ударів кулаками рук по голові, тулубу, кінцівках, чим спричинив останньому легкі тілесні ушкодження”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає прокуратура, підозрюваний незаконно вилучив усі підготовлені журналістом матеріали й технічні засоби.

Як повідомляв ІМІ, 25 квітня в Бродах на Львівщині працівники одного із закладів громадського харчування перешкоджали журналісту-оператору місцевого телеканалу “Броди Online” Сергію Нікішину проводити відеофіксацію порушення ними карантинних вимог.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України. 

Чоловіком, який бився та лаявся, виявився власник ресторану “Колиба” – 36-річний Іван Белей, син голови Бродівської ОТГ Анатолія Белея. 

Сергій Нікішин зняв побої. За попереднім висновком експерта, у нього забої м'яких тканин. 

Проте Іван Белей заперечив, що побив Сергія Нікішина та розбив його камеру. Він підтвердив, що справді між ним та Віталієм Кравчуком виникла шарпанина, але заперечив той факт, що бив ще когось.

Liked the article?
Help us be even more cool!