ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Режисер стрічки “20 днів у Маріуполі”: Після “Оскара” багато було погроз

Режисер документальної стрічки “20 днів у Маріуполі”, документаліст Мстислав Чернов заявив про погрози. Про це він розповів в інтерв’ю “Детектор медіа”.

“Погрози. Це негативні прояви. Але вони почалися вже після Маріуполя і не закінчувалися. Надходять щоразу, коли я з’являюся в публічному просторі, й про це пишуть медіа. Коли я виступав у Європейському парламенті. Після “Оскара” багато було погроз”, – розповів Мстислав.

За його словами, є й “інші нюанси”, про які зараз він не може розповісти.

“Важко пересуватися, важко забезпечувати й безпеку зйомки, й безпеку близьких, скажімо так”, – розповів режисер.

Він пояснив, що після “Оскару” не прокинувся популярним, адже в журналістських колах його знають давно. 

“Це просто в кіноколах про мене більше дізнаються зараз. І то дехто вважає, що я не кінематографіст, радше репортер. Але про це ми потім можемо поговорити”, – додав документаліст.

Що відомо про стрічку “20 днів у Маріуполі” 

“20 днів у Маріуполі” – режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. 

Чернов з Малолєткою та Степаненко провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися. Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію, премію Гільдії режисерів США та премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA. 

Фільм “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова здобув премію “Оскар” як найкращий повнометражний документальний фільм. Це перший український фільм, який отримав “Оскар”.

21 квітня 2024 року документальний фільм “20 днів у Маріуполі” вийде на стримінговій платформі Netflix.

19 квітня 2024 року команда документального фільму “20 днів у Маріуполі” – режисер Мстислав Чернов, продюсерка Василиса Степаненко та фотограф Євген Малолєтка – привезли до України статуетки BAFTA та “Оскар”.

Liked the article?
Help us be even more cool!