ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненські журналісти виграли суд в управління міськради щодо доступу

13.07.2022, 10:00
Фото – Четверта влада
Фото – Четверта влада

Інтернет-видання “Четверта влада” виграло суд в Управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради. Посадовців зобов'язали надати журналістам відомості про освіту заступника начальника управління містобудування та архітектури Віктора Вівсяника.

Про це повідомляється на сайті агенції журналістських розслідувань “Четверта влада”, а також у рішенні Рівненського окружного адміністративного суду.

У березні 2021 року журналісти збирали інформацію для досьє Віктора Вівсяника, про якого видання неодноразово публікувало розслідування. Журналісти звернулись із запитом до Управління архітектури, щоб ознайомитися з даними про зарплату та біографію посадовця. Натомість отримали неповну відповідь, в якій були приховані необхідні біографічні дані.

Після цього ЗМІ поскаржився на перешкоджання в доступі до інформації до Офісу омбудсмена та звернувся до суду. Представник омбудсмена склав протоколи на посадовицю управління та Віктора Вівсяника за статтею 212-3 Кодексу про адмінправопорушення (порушення права на інформацію). Але Рівненський міський суд не побачив порушення в діях посадовців. Не погодившись із таким рішенням, журналісти звернулися до адміністративного суду.

Посадовці управління в суді доводили, що біографічні дані чиновника є конфіденційною інформацією, яка може бути розголошена лише з його згоди.

Видання повідомляє, що наразі вже отримало на електронну пошту біографічні дані чиновника.

“Виявилося, що спеціальність, яку він здобув і яку так ретельно приховували, називається “архітектура і планування сільських населених місць”, – повідомляє “Четверта влада”. 

Крім того, Рівненський міськвиконком та Управління містобудування і архітектури мають повернути редакції судовий збір.

Liked the article?
Help us be even more cool!