ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери погрожують запорізьким медіа “валити сайти”

02.05.2022, 09:55
Фото – americanretrieval.com
Фото – americanretrieval.com

Двом запорізьким сайтам, infоrm.zp.ua та 061.ua, почали надходити погрози від хакерського угруповання Noname057(16). Листи надійшли з поштовиків inbox.ru і list.ru. В листах зловмисники погрожують зламати сайти медіа. 

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомили співробітники редакцій.

Як розповів головний редактор infоrm.zp.ua Ерік Бринза, лист з погрозами на редакційну скриньку надійшов 28 квітня. В темі листа було вказано: “Важливі дані”. “Ми - хакерське угруповання  NoName057(16), попереджаємо вас і всіх інших співробітників вашого “ЗМІ”: доки не не зупините хвилю фейків про російську федерацію, мі продовжимо класти ваш сайт. За всі ваші злочини вам прийдеться відповідати за законом. Подумайте, поки не стало зовсім пізно”, - йшлося у листі.

На реакційну пошту 061.ua лист від “Чеслави Соловєй” надійшов 30 квітня. Зміст листа був ще коротший: “Не зрозуміли з першого разу - скажемо ще раз. Ми будемо продовжувати валити ваші сайти, якщо ви не зупините конвеєр фейків про рф”.

Наразі обидва сайти працюють в штатному режимі.

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня видання “Детектор медіа” атакували хакери: сайт зазнав DDoS-атаки. Відповідальність за кібератаку взяло на себе угруповання NoName057(16). Хакери назвали їх ворогами росії та зазначили, що атакували, бо видання “дискредитує армію росії та тиражує русофобські фейки”.

З 24 квітня редакції волинських медіа “Волинь Online”, “Конкурент” та телеканал “Конкурент TV” отримали нові погрози на електронні скриньки. Цього разу відправники листів підписалися як угруповання NoName057 (16). “Волинь Online” отримало на електронну пошту вже 10 листа з погрозами від угруповання NoName057 (16).

Також від хакерського угрупування NoName отримала листа редакція міста Запоріжжя 061.ua.

Liked the article?
Help us be even more cool!