ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські ноунейми пообіцяли помститися ще одному запорізькому сайту

17.06.2022, 13:31
Фото - poltava.to
Фото - poltava.to

Російська група хакерів, яка називає себе NoName057(16) погрожує ще одному запорізькому виданню inform.zp.ua покаранням за те, що на угруповання завели кримінальну справу українські правоохоронці. 

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомив головний редактор сайта inform.zp.ua Ерік Бринза.

Лист на редакційну скриньку видання надійшов 16 червні з темою “Про кримінальну справу проти російських хакерів”. У листі, відправленому від імені Мирослави Алексєєвої з поштовика inbox.ru, хакери обурюються, що проти них порушили кримінальну справу, і заявляють, що журналісти будуть відповідати за “злочини проти людства”.

“Українські правоохоронці порушили кримінальну справу через адресну поштову розсилку співробітникам “ЗМІ” України, в яких хакерське угруповання NoName057(16) попереджало про їх відповідальність за тиражування антиросійських фейків, дискредитацію дій вс рф на Україні, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі по відношенню до руських. Трусуваті та брехливі пропагандисти настільки перелякались листів від російських хакерів, що терміново побігли писати донос до органів. Українські псевдоправоохоронці замість того, щоб порушити кримінальну справу проти своїх співвітчизників-пропагандистів навіщось звинуватили угруповання NoName057(16) в “порушенні правил ведення війни”. Від імені NoName057(16) ми заявляємо, що ніякого правосуддя на Україні немає і бути не може, а всі брехливі “журналісти” і їх покровителі із неонацистських структур, які порушили кримінальне провадження проти нас, просто обслуговування злочинного режиму колишньої радянської республіки і бандерівської хунти, яка захопила владу після так званого євромайдана. Рано чи пізно, але води будуть відповідати за всі свої злочини проти людства і отримають справедливе покарання. Хакери із  NoName057(16)”, - йдеться у листі.

Як повідомляв ІМІ, листа з ідентичними погрозами від маловідомого угруповання 16 червня отримала і запорізька редакція 061.ua.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом погроз, які надходили на з росії запорізьким редакціям на електронні адреси. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 438 ККУ (“Порушення законів та звичаїв війни”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!