ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти почали розповідати про неефективність ПВК "Вагнер"

03.07.2023, 10:49
Фото – ua.new
Фото – ua.new

Російські пропагандисти розпочали кампанію з дискредитації ПВК "Вагнер", порівнюючи їх з російськими військовими.

У сюжеті пропагандисти порівняли бої за Маріуполь і за Бахмут, пише "Медуза".

Перше місто окупанти називають "одним з найважливіших центрів української металургії", з якого "вісім років цілеспрямовано робили потужний укріпрайон з "Азовсталлю", що вважалася неприступною, і вкрай мотивованим батальйоном "Азов".

Зазначається, нібито населення міста становило 425 тисяч людей.

Пропагандисти стверджують, що Маріуполь окупували війська міноборони РФ і росгвардії за 71 день.

Після цього в сюжеті розповідають про Бахмут як про нібито "не найважливіше з погляду фронту" місто з населенням 72 тисячі осіб.

Пропаганда підкреслює, що "вагнерівці" знищували й захоплювали місто понад сім з половиною місяців.

Російське видання нагадує, що 21 травня, коли тодішній ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин заявив про захоплення Бахмута, на тому ж "Первом канале" раділи з приводу "події історичного масштабу".

Пропагандисти додають, що вони "не хочуть применшити" дії окупантів, а лише пропонують "замислитися над міфом про потужність вагнерівців".

Журналіст Денис Казанський звернув увагу на те, що до дискредитації найманців ПВК "Вагнер" долучився і бойовик "ДНР" Олександр Ходаковський. Він порівняв Пригожина з генералом Власовим.

"Так, це не жарт. Есбеушник, який складав присягу, який зрадив свою країну і точно як Власов перебіг на бік окупаційної армії, комусь про зраду щось "втирає", – зазначив Казанський.

Нагадаємо, ввечері 24 червня, після невдалої спроби перевороту в РФ, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив про повернення найманців до польових таборів та припинення так званого "маршу справедливості" на Москву.

Прессекретар президента РФ Путіна Пєсков згодом підтвердив домовленості з Пригожиним, повідомивши, що кримінальні справи щодо нього та його найманців закриють.

Під час так званого "маршу справедливості" бойовики "Вагнера" знищили сім одиниць військової техніки армії РФ, зокрема вертольоти та літак разом з екіпажами, а також зайняли кілька адміністративних будівель, зокрема в Ростові-на-Дону, та знищили щонайменше одну нафтобазу.



Liked the article?
Help us be even more cool!