ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни вигадують фейки про джерела задимлення на Авдіївському коксохімі — Барабаш

Росіяни намагаються використати задимлення навколо Авдіївки задля створення пропагандистських фейків. Насправді задимлення пов’язане із горінням або смоли, або масла на території Авдіївського коксохіму.

Про це в етері Громадського радіо повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барбаш.

Він вкотре підкреслив, що російські окупанти активно обстрілюють територію Авдіївського коксохімічного заводу, використовуючи утому числі ракети і керовані авіабомби.

"Всі ці задимлення, які ми бачимо вже третій день біля міста та над містом, це переважно саме з території заводу. Там дуже багато залишків, хоча й у невеликій кількості (речовин - ред.)… Смола, наприклад, вчора горіла, позавчора - відпрацьована олива, адже були влучання у місткості. Їх небагато, але чорного диму багато", - розповів Барабаш.

Він зауважив, що росіяни використовують чорний дим над Авдіївкою для пропаганди. Так, коли їхня ракета влучила у цистерну з сухою смолою, окупанти почали розповсюджувати фейки, мовляв, влучили у склад боєприпасів до HIMARS.

"Це повня дурня, яка розрахована на внутрішнє споживання. Звісно, ніяких складів БК немає на території АКХЗ", - підкреслив Барабаш.

Liked the article?
Help us be even more cool!