ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Розганяли" дезінформацію про ситуацію на фронті: СБУ викрила ботоферму на Хмельниччині

22.03.2023, 16:41
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила в Хмельницькій області ботоферму, через яку поширювали фейки про війну в нашій країні.

Про це у Telegram-каналі повідомила пресслужба СБУ.

"Понад 2 тисяч ботів "розганяли" дезінформацію про ситуацію на фронті і закликали українців ухилятися від мобілізації. Також проросійський осередок займався дискредитацією військово-політичного керівництва та підрозділів Сил оборони нашої держави", – пише пресслужба.

Замовляли "послуги" ботоферми представники спецслужб Росії. Вони купували фальшиві акаунти й використовували їх у популярних соцмережах начебто від імені пересічних українців.

Протиправну діяльність організував житель Кам’янця-Подільського, колишній міліціонер.

"Комплекс для "вирощування" ботів він розташував у власній квартирі в одному зі спальних районів міста. Обладнання дозволяло йому щодня реєструвати сотні анонімних облікових записів. Оплату за "оренду" акаунтів він отримував через російські електронні платіжні системи", – додали в СБУ.

Під час обшуків у нього виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, сотні SIM-карток операторів мобільного зв’язку, спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників російському блогеру Артемію Лебедєву. Незаконно потрапивши на територію Запорізької АЕС, він зняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів.

Liked the article?
Help us be even more cool!