ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт видання “НикВести” зазнав DDoS-атаки

25.11.2022, 10:00

Миколаївське інтернет-видання "НикВести" 24 листопада зазнало DDoS-атаки. Про це представниці ІМІ в Миколаївській області повідомив головний редактор видання Олег Деренюга.

За його словами, сайт перебував під атакою з 12:15, технічні спеціалісти працювали над розв'язанням проблеми.

Деренюга додав, що сайт працював з перебоями. "Річ не лише в дефіциті електроенергії. Із 12:15 сайт перебував під DDoS-атакою. Це вже не вперше нашу роботу намагаються зупинити під час війни. Працюємо над відновленням", – розповів Олег Деренюга.

Вже 17:40 сайт видання працював.

Редакція видання пов‘язує атаку на сайт з російськими "кібер-військами". Інформація про сайт із закликом "покласти його" вчора вранці з‘явилась у одному з їхніх телеграм-каналів.

Нагадаємо, сайт видання зазнав кібератаки 18 травня. Тоді Олег Деренюга не відкидав, що джерелом атаки була РФ. "Не виключено, що десь у Росії нам та нашим матеріалам не раді. Учора ввечері ми, наприклад, отримали офіційного листа з попередженням від Яндексу, що вони змушені відключити відображення новин "НикВести" через те, що публікація з перехопленням розмови російських солдатів не відповідає їхнім правилам та має ненормативну лексику", – сказав Олег Деренюга.

Liked the article?
Help us be even more cool!