ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила підозру ще одній блогерці, яка поширила в Telegram роботу ППО

Фото – ua.news
Фото – ua.news

Служба безпеки України повідомила про підозру ще одній мешканці Києва, яка поширила відео роботи української протиповітряної оборони під час ракетного удару по столиці на початку травня.

Про це повідомило Головне управління СБУ в Києві та області.

За даними слідства, 34-річна киянка під час нічної повітряної тривоги відзняла результат ураження повітряних цілей та поширила відео в групі Telegram, учасники якої мають родинні звʼязки на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Як зазначає СБУ, оприлюднене відео призвело до викриття позиції з озброєнням ППО, яка здійснювала захист Києва від повітряного нападу Росії та згодом була обстріляна. 

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань за можливості їхньої ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану).

Як повідомляв ІМІ, 31 травня СБУ оголосила підозри кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

2 червня Солом’янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт блогерку Інну Чернецьку (Воронову), яка оприлюднила в соцмережі відео роботи української протиповітряної оборони під час обстрілів Києва 16 травня.

Також цього дня суд відправив під домашній арешт інших блогерів, яких підозрюють у поширенні в інтернеті інформації про роботу ППО та наслідки ураження повітряних цілей.

Liked the article?
Help us be even more cool!