ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила нову підозру митрополиту УПЦ МП Павлу

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила настоятеля Києво-Печерської лаври Павла (Петра Лебідя) на нових фактах підривної діяльності проти України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, за день до оголошення йому першої підозри від СБУ митрополит дав відеоінтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави.

Також митрополит назвав російську збройну агресію проти України “громадянським конфліктом”, який триває з 2014 року. Судова лінгвістична експертиза підтвердила ці факти клірика, зазначає СБУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України за вчинене службовою особою повторно).

Наразі розв'язується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Продовжуються слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів.

Санкції статей передбачають до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2023 року СБУ вручила підозру наміснику лаври та митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебідю) за двома статтями кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (ст. 436-2 ККУ).

Тоді ж Шевченківський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Під час засідання 29 травня він заперечував зв’язки з Московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько Паша Мерседес, яке закріпилося за ним через використання дорогих автівок.

30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу “Еспресо” Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Liked the article?
Help us be even more cool!