ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру ексредактору комунальної газети "Нова Каховка"

Фото – пропагандистський російський сайт РИА новости
Фото – пропагандистський російський сайт РИА новости

Слідчий СБУ заочно повідомив про підозру в колабораційній діяльності й виправдовуванні збройної агресії РФ проти України 66-річному Віктору Васильєву, колишньому військовому, колишньому директору музею історії Нової Каховки та ексредактору комунальної газети Новокаховської міськради "Нова Каховка". За скоєний злочин йому світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це з посиланням на текст підозри СБУ повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що 66-річний Віктор Васильєв, уродженець Харкова, мешканець Таврійська Каховського району Херсонщини, добровільно перейшов на бік ворога і відтоді відповідає за інформаційну діяльність в окупаційних органах влади Херсонської області. Зокрема, він працював "заведующим сектором пресс-службы ВГА Каховского района", а потім "заведующим сектором пресс-службы ВГА Новокаховского городского округа", активно давав проросійські коментарі окупаційним медіа і виправдовував вторгнення Росії в Україну.

"Також він представлявся "членом районной территориальной избирательной комиссии" і на тлі звуку сирени повітряної тривоги говорив на камеру щодо проведення так званого референдуму за "приєднання" Херсонської області до складу РФ, що людей повітряною тривогою не залякати, що люди нібито йдуть на виборчі дільниці голосувати", – йдеться в повідомленні про підозру.

За скоєний злочин Віктору Васильєву заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. Йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними Центру журналістських розслідувань, 3 липня 2022 року Васильєва відсторонили від посади директора музею історії Нової Каховки, який є структурним підрозділом відділу культури й туризму Новокаховської міськради. 

Але крім роботи в музеї історії міста Віктор Васильєв висвітлював діяльність міської ради на різних інтернет-сайтах. Протягом багатьох років він був головним редактором тоді ще комунальної газети міської ради "Нова Каховка", а у 2010-2015 роках – депутатом Новокаховської міськради від Партії регіонів. 

До Нової Каховки він переїхав на початку нульових років із Криму, після того як пішов у відставку за вислугою років: він служив у ВМС України "замполітом" і дослужився до звання капітана другого рангу.

З червня 2023 року Васильєв працює журналістом окупаційної газети Херсонщини "Надднепрянская правда".

8 березня 2022 року під час виконання військового обов’язку перед Батьківщиною поблизу Лисичанська Луганської області загинув його син, заступник командира 2 танкової роти танкового батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка з виховної роботи Євген Васильєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!