ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру, який навів ракети РФ по Миколаєву

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру проросійському блогеру, адміністратору телеграм-каналу Сергію Лебедєву (псевдонім Лохматий), який став агентом ФСБ Росії та коригував російські ракетні удари.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, фігурант переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Донецьку. Він працює на ФСБ як “позаштатний” журналіст московського інформагентства РИА Новости.

СБУ встановила, що Лохматий за вказівкою російської спецслужби займався формуванням інформаторської мережі в різних регіонах України. Для цього створив прокремлівський телеграм-канал із загальною аудиторією в понад 30 тис. користувачів та серед них підшукував інформаторів. 

“Він збирав інформацію про місця базування Сил оборони, а також локації критичної та соціальної інфраструктури нашої держави. Задокументовано, що один з таких прихильників рашизму передав Лебедєву координати житлової багатоповерхівки в Миколаєві, по якій агресор ударив ракетами “С-300” восени 2022 року. Тоді внаслідок обстрілу загинуло сім мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина”, – зазначає спецслужба.

Також Лохматий залучив до негласної співпраці мешканця Закарпаття, який передавав йому локації військових частин на території регіону.

Крім того, Лебедєв неодноразово брав участь у підготовці для росТБ замовних сюжетів з тимчасово окупованих районів України. “У своїх матеріалах він дискредитував вище військово-політичне керівництво нашої держави та підтримував агресивну політику москви”, – йдеться в повідомленні.

Лохматому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя в тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!