ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викликає колишнього "міністра освіти ЛНР" на допит

Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

Слідчий ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях викликає на допит та для вручення письмового повідомлення про підозру колишнього "міністра освіти ЛНР" Андрія Лустенка.

Це випливає з документа, опублікованого на сайті Луганської обласної прокуратури.

Провадження щодо дій Лустенка правоохоронці відкрили 20 лютого 2023 року. Його підозрюють у пропаганді в закладах освіти збройної агресії проти України, а також у впровадженні на території України освітніх стандартів російських окупантів.

Лустенко має прийти до облуправління СБУ в Дніпрі 23, 24 та 25 вересня.

Згадки про Лустенка як про "міністра освіти ЛНР" на пропагандистському ресурсі ЛИЦ зустрічаються з 19 січня 2021 до 14 червня 2022 року.

До того він працював у місцевому луганському виші, який окупанти створили на базі СНУ ім. В. Даля (з початком війни перереєструвався на підконтрольній Україні території).  

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру пропагандисту “ГТРК ЛНР” Юрію Свідерському. За даними слідства, 27 квітня 2014 року в Луганську окупанти створили підприємство “Государственная телерадиокомпания Луганской народной республики”. Того року Свідерський долучився до роботи на цьому незаконно створеному підприємстві, а саме на телеканалі “Луганськ 24”, що входить до “ГТРК ЛНР”.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Свідерський продовжив працювати на цьому медіаресурсі, інформаційно підтримуючи російських окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!