ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала Viber-канал, який писав про місця вручення повісток на Львівщині

Служба безпеки України повідомляє, що заблокувала Viber-канал, який перешкоджав мобілізації громадян на Львівщині. Про це повідомило у Facebook Управління СБУ у Львівській області.

За даними спецслужби, Viber-канал в онлайн-режимі повідомляв про актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликав ховатися від представників військкоматів.

Інформаторами були, зазначає СБУ, місцеві жителі, які й писали відомості про “локації” перебування працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

“Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко “нарощував” аудиторію. Під час оперативних заходів співробітники спецслужби встановили особи всіх організаторів злочинної діяльності. У фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони з доказами протиправних дій”, – зазначає спецслужба.

СБУ нагадала, що за вказану протиправну діяльність загрожує відповідальність згідно зі ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, 25 грудня 2023 року Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт №10378 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”. Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві. Законопроєкт передбачав, зокрема, запровадження можливості надсилати повістки про виклик до ТЦК СП через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста або на електронну пошту.

11 січня 2024 року цей законопроєкт було відкликано. Пізніше Міністерство оборони заявило, що підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням усіх пропозицій народних депутатів. Кабмін може внести нову редакцію законопроєкту про мобілізацію за кілька тижнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!