ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала Коцабу (оновлено)

08.02.2015, 11:08

Служба безпеки України затримала громадянина України Руслана Коцабу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

“Враховуючи, що в діях Р.Коцаби є ознаки злочину, передбаченого ч.1 статті 111 та ч.1 статті 114-1 КК України, йому оголошено про підозру. Під час затримання у Р.Коцаби вилучені матеріали, які можуть вказувати на вчинення злочинів, передбачених наведеними вище статтями КК”, - повідомив Лубківський.

Сьогодні суд має прийняти рішення щодо запобіжного заходу стосовно Коцаби, додав радник глави СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Руслан Коцаба записав відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи таку відмову тим, що в Україні не оголошений військовий стан. Так, Коцаба на відео заявив, що він краще відсидить у в'язниці, ніж буде мобілізований на схід країни.

Громадський активіст Івано-Франківська Тарас Дем'янів звернувся до СБУ із заявою про скоєння кримінального злочину згідно ст. 111 та 336 ККУ, звинувативши Руслана Коцабу в державній зраді та ухиленні від мобілізації.

Прес-секретар УСБУ в Івано-Франківської області Марія Римар пояснила ІМІ, що УСБУ в Івано-Франківській області за заявою громадянина порушила кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Однак Руслан Коцаба, зауважила Римар, не має ніякого процесуального статуса у справі.

Довідка від ІМІ.

Стаття 111. Державна зрада

1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Стаття 114-1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань

1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Liked the article?
Help us be even more cool!