ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала чоловіка, який шпигував за позиціями Сил оборони поблизу кордону

12.06.2023, 10:17
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Контррозвідка Служби безпеки під час багатоетапної спецоперації затримала одного з найбільш законспірованих агентів РФ. Чоловік збирав розвіддані про оборону обласного центру і прикордонних територій регіону, повідомила пресслужба СБУ.

Затриманому 52 роки, він житель Харкова, якого російське ГРУ завербувало на початку повномасштабного вторгнення.

"За вказівками агресора він шпигував за місцями тимчасового базування українських захисників, які залучені до оборони східних рубежів України. Насамперед його цікавила кількість особового складу, наявне озброєння і точні координати підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби. Також він фіксував напрямки руху української військової техніки та локації укріпрайонів і фортифікаційних споруд в області", – розповіли в СБУ.

Дані чоловік передавав представнику російської воєнної розвідки, через месенджер. Щоб приховати листування з росіянином, чоловік одразу видаляв усі надіслані до ГРУ повідомлення.

Слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Нині він під вартою.

Інших трьох агентів з цієї групи співробітники СБУ викрили в серпні 2022-го та в лютому 2023-го. Серед них був "зв’язковий" воєнної розвідки РФ.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру російській пропагандистці Юлії Лозановій (псевдонім Юлія Вітязєва), яка однією з перших почала виправдовувати Росію за підрив Каховської ГЕС 6 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!