ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала колишнього нардепа-комуніста: звертався до Путіна про визнання "Л/ДНР"

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки затримала колишнього народного депутата від забороненої "комуністичної партії України": він підтримав збройну агресію РФ проти України. Напередодні повномасштабного вторгнення Росії чоловік був одним з організаторів звернення так званої "міжнародної спілки радянських офіцерів" до президента РФ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У "листі" підписанти просили Путіна визнати "суверенітет" тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

"Крім того, протягом 2017–2019 років колишній нардеп брав активну участь у масових антиукраїнських заходах у москві та агітував за "приєднання" захопленої частини сходу України до РФ. Також він виступав за офіційне введення на територію нашої держави військ РФ", – наголосили в СБУ.

В українській спецслужбі додали, що після 24 лютого 2022 року екснардеп очікував на "бліцкриг" росіян і швидку окупацію Києва, про що неодноразово розповідав серед оточення.

"Він підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення столичного регіону", – зауважили в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено заборонену комуністичну літературу і прокремлівські друковані видання. Співробітники СБУ повідомили чоловікові про підозру за статтею "зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Liked the article?
Help us be even more cool!