ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала в Миколаєві російського інформатора: шпигував за українськими аеродромами

Служба безпеки затримала інформатора ФСБ у Миколаєві. Він збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення чоловік виїхав за кордон та почав активно підтримувати збройну агресію Росії. Тоді ж його дистанційно завербували російські спецслужби.

Повернувшись до України в березні 2023 року, він намагався виявити можливі локації військових аеродромів з бойовою авіацією ЗСУ.

"Встановлено, що дистанційну комунікацію з російською спецслужбою він підтримував через "зв’язкових". Одним з них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (більш відомий під псевдонімом Лохматий), який перебуває в тимчасово окупованому Донецьку та працює на ФСБ. У червні цього року СБУ заочно повідомила цьому блогеру про підозру в держзраді та нейтралізувала мережу його інформаторів на Миколаївщині", – йдеться в повідомленні.

Під час листування з Лебедєвим чоловік підтримував антиукраїнські наративи та передавав відомості про дислокацію Сил оборони на території регіону.

Необхідну інформацію він збирав через особисті контакти та з відкритих джерел. Крім того, чоловік обходив місцевість та приховано фіксував українські об’єкти, а потім передавав "звіт" до ФСБ у вигляді тексту та фотографій з прив’язуванням до місцевості.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність російського інформатора і затримали його. Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з Лебедєвим.

Фото – СБУ
Фото СБУ
Liked the article?
Help us be even more cool!