ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітник грузинського посольства побив журналіста (оновлено)

18.07.2011, 02:43

Співробітник посольства Грузії побив журналіста видання "Коментарі", який знімав акцію протесту руху FEMEN.

Про це заявив сам потерпілий журналіст, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, активістки проводили театралізовану акцію протесту проти затримання в Грузії фотографів, яких місцева влада звинуватила у шпигунстві.

Представниці FEMEN топлес вийшли з бутафорськими фотоапаратами і написом "press" на трусах під будівлю посольства Грузії.

Вони тримали плакат із перекресленим фотоапаратом і написом "No photo - no democracy".

У цей час з посольства вийшов чоловік і, не представившись, почав розганяти активісток, а потім почав бити по апаратурі фотографів і операторів, вимагаючи припинення зйомки.

У відповідь на обурення журналістів з приводу його поведінки, чоловік ударив фотокореспондента "Коментарів" рукою в голову.

Журналіст пішов у клініку для обстеження. За його словами, у нього дуже болить голова, він підозрює, що у нього може бути струс мозку.

Постраждалий додав, що він вже повідомив про подію правоохоронні органи.

У посольстві Грузії в Україні підтвердили, що нападник, який побив журналіста, розганяючи акцію руху Femen, - їхній працівник. Про це повідомляє телеканал News One.

 

Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе нині відсутній в Україні, оскільки перебуває у відпустці у США. Однак він уже знає про інцидент. У коментарі телеканалу Newsone він вибачився і пообіцяв звільнити нестриманого співробітника.

 

«Я дуже стривожений і занепокоєний. Мені взагалі дуже шкода, що такий інцидент взагалі трапився. В будь-якому випадку, як би він не мотивував свої дії, він буде звільнений з роботи. Я не знаю до кінця всі деталі, але в будь-якому випадку хочу щиро сам особисто від себе і як посол, і як людина, і як мужчина вибачитися перед тими, з ким наш працівник повівся не по-джентельменськи», - сказав Григол Катамадзе.

 

Як відомо, грузинська поліція затримала кількох журналістів: співробітників європейського фотоагентства ЕПА, агентства Associated Press, фотографа адміністрації президента Грузії і його дружину, а також фотографа Міністерства внутрішніх справ Грузії.

За словами близьких фотографів, затриманим інкримінується збір, зберігання і передача секретних відомостей, документів, довідок, предметів іноземним організаціям або їх представникам.

 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!