ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дав рік умовно блогерці, яка поширила роботу ППО в соцмережах

05.07.2023, 17:48
Фото – Київська міська прокуратура
Фото – Київська міська прокуратура

Дніпровський районний суд Києва засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік киянку, яка поширила роботу ППО в соцмережах та наслідки ураження повітряних цілей. 

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Обвинувачена повністю визнала свою провину та уклала угоду зі слідством. Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив покарання.

Нагадаємо, йдеться про блогерку, співачку Інну Чернецьку (Воронову), яка оприлюднила в соцмережі відео роботи української протиповітряної оборони під час російських обстрілів Києва 16 травня.

Їй оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їхньої ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). 

Санкція статті передбачає ув’язнення на термін від п'яти до восьми років.

31 травня СБУ оголосила підозри кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!