ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив працювати в органах влади блогерці, яка закликала бомбити Україну

Фото – sovet.kidstaff.com.ua
Фото – sovet.kidstaff.com.ua

Одеській блогерці Марії Лещенко за відео в тіктоку й телеграмі із закликами бомбардувати Україну суд заборонив на 10 років працювати в органах влади.

Про це повідомив Центр публічних розслідувань.

Як ідеться у вироку Приморського райсуду Одеси від 10 липня, у вересні 2022 року вона робила в соцмережах публікації з проросійськими закликами. Наприклад, виклала відеоролик з публікацією: "Русские, вы можете скинуть на них бомбу? На всю их семью? У них семья террористов. Они меня выгнали с Днепра. Они меня выгнали с Одессы. Они меня выгнали с Украины. Они хотят меня выгнать с Молдовы. Русские, пожалуйста. Я готова эту бомбу оплатить".

В іншому дописі вона зазначала: "Украинским властям выгодна война, они бабки рубят и выгодна я, как враг народа. Я еще в 2014 сливала все русским", "Украина е... я вас ненавижу. Уроды", "Украинские д... Когда уже на вас скинут бомбу. Молю Бога Россия помоги".

Також вона шкодувала через удари по Кримському мосту: "Очень надеюсь, что на ракетах, которые будут лететь на Украину, будет написано "За Крымский мост". Справедливость восторжествовала. Земля с под ног уйдет!" 

У соцмережах можна знайти відео висловлювань Лещенко, які вона поширювала з тікток-акаунту "dinaraly9999a". Нині профіль видалено, а в інших соцмережах закрито.

До суду підозрювана з’явилася лише після оголошення її в розшук, до цього вона ігнорувала засідання.

Дії блогерки також підпадають під статтю 436-2 ККУ, тобто виправдання збройної агресії, і за це правопорушення вона могла б отримати позбавлення волі на три роки. Втім, слідство визначило кваліфікацію злочину саме як колабораціонізм.

Liked the article?
Help us be even more cool!