ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справу щодо ідеолога "русского мира" Дугіна

Фото – ИТАР-ТАСС / Зураб Джавахадзе
Фото – ИТАР-ТАСС / Зураб Джавахадзе

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт стосовно російського пропагандиста та ідеолога “русского мира” Олександра Дугіна. Його обвинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у публічних закликах до геноциду.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, обвинувачений публічно закликав та поширював матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України, розпалював національну ворожнечу. Також Дугін закликав до геноциду українського народу.

“З травня 2022 року пропагандист створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі “Вконтакте” публікації, у яких закликав “освободить” всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас. І разом з Росією та “освобождьонной” Україною створити “Новое Государство, настоящую Империю, с миссией и Духом, православное Царство”, – зазначають в Офісі генпрокурора.

Там додали, що Дугін пропагував подальшу ескалацію війни.

Крім того, обвинувачений розповсюджував публікації із закликами знищити Україну та її жителів до останнього, завдавати ракетних ударів по містах України, зокрема центру Києва.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року співробітники СБУ повідомили Дугіну про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та в геноциді.

Восени 2022 року в Гданську (Польща) скасували презентацію книжки ідеолога російського фашизму Олександра Дугіна. Презентація книжки мала відбутися в Гданському університеті 29 жовтня. Завадити презентації вдалося завдяки масовій реакції в соцмережах.

У листопаді 2022 року Європейський Союз запровадив персональні санкції щодо членів окупаційної влади в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, а також щодо низки російських посадовців, артистів і компаній у зв'язку з ескалацією з боку РФ, зокрема через проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Загалом до переліку потрапили 30 фізичних і сім юридичних осіб. Серед них є і Олександр Дугін.

Олександр Дугін – ультраправий російський ідеолог, який допоміг “посіяти зерно для вторгнення Росії в Україну”. Він із задоволенням виступає за насильство. У 2014 році він, зокрема, заявив, що “українців треба вбивати, вбивати і вбивати”.

Liked the article?
Help us be even more cool!