ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумський телеканал "Відікон" заявив про тиск із боку депутата облради. Той заперечив

25.03.2024, 14:32
Альона Яцина

Сумський телеканал “Відікон” заявив про тиск через професійну діяльність із боку депутата обласної ради Магомеда Галаєва. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці каналу.

Редакція пов'язує це з виходом в ефір сюжету про земельні питання, в якому фігурує дружина депутата Наталія Галаєва.

27 лютого телеканал “Відікон” оприлюднив сюжет про оскарження прокуратурою рішень Сумської міської ради щодо виділення земельних ділянок під будівництво. Серед іншого йшлось і про ділянку поблизу місцевого скверу Дружби, яку орендує ФОП Наталія Галаєва. Там заплановано зведення дев’ятиповерхівки. За версією обласної прокуратури, план забудови зачіпає територію охоронюваного ландшафту.

“Після виходу в ефір сюжету… діючий депутат Сумської облради Галаєв Магомед-Шаріп Джамалович, обраний від ПП Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, у телефонному режимі погрожував директорці регіонального телеканалу Братушці Наталії. Зокрема, повідомив, що редакція телеканалу “Відікон” та особисто директорка пошкодують, що зв’язались із його родиною, при цьому пообіцяв війну та інформаційну “травлю” в усіх медіа Сумщини… У такий спосіб нас хочуть змусити мовчати щодо земельних питань”, – зазначив канал.

Як прокоментував Магомед Галаєв представниці ІМІ, у нього немає жодних питань, претензій чи конфлікту з телеканалом “Відікон” та особисто з директоркою Наталією Братушкою. Так само він запевняє, що не лунало і жодних погроз від нього.

За даними “Суспільного. Суми”, у 2021 році Магомед Галаєв називав себе інвестором забудови  поблизу скверу Дружби. Тоді зведення будинку планували почати у 2022 році. У жовтні 2023-го Сумський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури й визнав рішення міськради “Про затвердження містобудівної документації” від 26 січня 2022 року недійсним. Відповідач звернувся до Харківського апеляційного суду, повідомив адвокат Родіон Абідов.

Телеканал “Відікон” засновано 2002 року, власником є ексголова Сумської обласної державної адміністрації Володимир Щербань. Директорка Наталія Братушка, яка очолює медіа понад 10 років, запевняє представницю ІМІ, що канал має незалежну від власника редакційну політику, а також не фінансується власником. Минулого року канал самостійно подався на аналіз контенту, який провів “Детектор медіа”.

У 2022 році “Відікон” почав мовити на супутнику AMOS-7. Нацрада зазначила, що це зроблено для того, щоб “українські глядачі мали доступ до об’єктивного інформування про події в Україні у воєнний час”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!