ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеграм-канали української влади випереджають за популярністю проросійські – дослідження

12.09.2022, 18:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Серед 100 найпопулярніших телеграм-каналів ресурси української влади випереджають проросійські канали. Про це йдеться в дослідженні аналітиків “Детектора медіа”, присвяченому ключовим змінам в українському сегменті телеграму.  

Кількість підписників часто не є гарантією популярності телеграм-каналу чи великого охоплення його постів. Попри те що телеграм-канал Володимира Зеленського (Zelenskiy / Official, 1.02 мільйонів підписників) нині на 10-й сходинці рейтингу за кількістю підписників, охоплення його постів сягають 770 тисяч.

Загалом користувачі телеграму віддають перевагу так званим альтернативним джерелам інформації, які значно переважають класичні ЗМІ.

“Ця ситуація погіршується ще й тим, що 76% каналів з цього рейтингу є анонімними. Тобто українці в телеграмі часто надають перевагу неверифікованим, анонімним телеграм-каналам, які ширять фото / відео з фронту та місць обстрілів, (псевдо)новинний контент та політичні “інсайди”. Частину цього контенту продукують канали, з яких стирчать вуха російських спецслужб”, – йдеться в дослідженні.

У межах моніторингу першої сотні телеграм-каналів дослідники розділили її на вісім категорій, а саме:

  • “мімікрують під ЗМІ” (36%);
  • “місцеві пабліки” (19%);
  • проросійські канали (11%);
  • “державні канали комунікації” (12%);
  • “блогери / волонтери” (8%);
  • “політики / посадовці”;
  • “інше” (5%);
  • медіа (4%).

Аналітики досліджували контент сотні каналів з найбільшою кількістю підписників українського сегмента телеграму. За допомогою машинного навчання та елементів штучного інтелекту ДМ проаналізував понад 50 тисяч дописів телеграм-каналів. Період аналізу: січень-серпень 2022 року. Детальніше про методологію читайте за цим посиланням.

Як повідомляв ІМІ, найпопулярнішим телеграм-каналом у реальному українському сегменті є “Труха⚡️Украина”, який має 2,71 мільйона підписників. Такими є результати дослідження “Детектора медіа” про ключові зміни в українському сегменті телеграму.  

Liked the article?
Help us be even more cool!