ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Telegram заблокував чат-бот ГУР

Керівництво платформи Telegram заблокувало 28 квітня низку українських офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, зокрема Головний бот розвідки.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони. 

Розвідники наголосили, що блокування необґрунтоване.

“Це відбулось всупереч правилам та публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало. Незважаючи на блокування нашого бота – ваші персональні дані в безпеці”, – наголосили в розвідці.

У ГУР зауважили, що росіяни створюють боти зі схожими назвами, тому не потрібно туди надсилати жодних персональних даних.  

У розвідці додали, що відновлюють роботу бота на інших платформах.

Також, повідомляє Бабель”, недоступні боти Служби безпеки та Мінцифри “єВорог”. За їхньою допомогою можна було повідомити про рух російської техніки. 

Ризики Telegram для України

Як повідомляв ІМІ, 27 березня 2024 року керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

У лютому 2024 року в ГУР визнали, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

21 березня 2024 року народний депутат Микола Княжицький повідомив, що ініціюватиме законопроєкт про регулювання в Україні Telegram та подібних до нього платформ. І вже 25 березня до Верховної Ради надійшов законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація”.

Представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що сервери месенджера Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. 

Про те, як телеграм-канали, які входять до 100 найпопулярніших українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

25 квітня 2024 року месенджер Telegram отримав офіційні листи від компанії Apple з вимогою заблокувати новинні та пропагандистські канали для користувачів з українськими SIM-картками. 

Liked the article?
Help us be even more cool!