ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Дитинець" через суд поновив справу про напад на його знімальну групу

26.02.2024, 12:08
Павло Пущенко

Чернігівський телеканал “Дитинець” оскаржив у суді закриття поліцією кримінального провадження в справі про напад бізнесмена Сергія Берестового на їхню знімальну групу.

Про це представнику ІМІ в Чернігівській області повідомила керівниця телеканалу Ірина Ломонос.

Постанову про закриття кримінального провадження 31 січня 2024 року ухвалила дізнавачка відділу дізнання Чернігівського РУП Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Вікторія Казанник, яка веде справу.

Своєю чергою журналісти подали скаргу на постанову Казанник до Деснянського районного суду міста Чернігова. 12 лютого суд ухвалив рішення на користь журналістів.

“Рішення суду: постанову про закриття кримінального провадження – скасувати. Ширше формулювання таке: “Прийнята за результатами досудового розслідування постанова про закриття кримінального провадження є передчасною, прийнятою без всебічного, повного та об'єктивного дослідження обставин справи, а тому підлягає скасуванню”, – сказала вона.

У редакції зазначають, що Вікторія Казанник здійснила поверхневе з’ясування обставин і на слово повірила Берестовому та свідкам, які товаришують з останнім.

Речниця Чернігівського обласного управління поліції Наталія Слабеняк у коментарі ІМІ повідомила, що наразі проводяться слідчі дії, досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 30 березня 2023 року бізнесмен Сергій Берестовий перешкоджав роботі знімальної групи телеканалу “Дитинець”, погрожував оператору та журналістці й пошкодив камеру. Журналісти перебували в громадському місці, де проводили знімання.

Телекомпанія надала до поліції записи з відеокамери та телефона журналістки. На них зафіксовані в погрози на адресу оператора з боку Сергія Берестового.

Liked the article?
Help us be even more cool!