ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тетяні Чорновол повідомили про підозру в перешкоджанні співробітнику Шарія

25.02.2020, 11:11
Фото – uaportal.com
Фото – uaportal.com

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України). Про це повідомляється на сайті ДБР.

“Слідством встановлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій, які відбувались у залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон та припинила здійснення відеозапису”, – йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. У разі доведення провини нардепці загрожує штраф до 850 гривень, або арешт до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, йдеться про депутатку фракції “Народний фронт” Тетяну Чорновол. За даними співрозмовника агентства, інцидент стався під час засідання Апеляційного адміністративного суду Києва з питання обраного запобіжного заходу народному депутату ВР VIII скликання фракції “Народний фронт” Сергієві Пашинському.

Мова йде про Дмитра Кучера, який працює у виданні “Правовий контроль Україна”, пов'язаному із блогером Анатолієм Шарієм.

Як повідомляв ІМІ, 24 грудня 2019 року поліція порушила кримінальне провадження за фактом подій за участю співробітників “Шарій.нет” та “Страна.ua” в Апеляційному суді Києва. Слідчі кваліфікували подію як погрозу або насильство щодо журналістів та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України.

ІМІ виступив із заявою, у якій вимагав від поліції розслідувати всі напади на ЗМІ, а не тільки на співробітників Шарія та “Страни”. "Ми вважаємо неприпустимою вибірковість реагування поліції на порушення прав журналістів і вимагаємо від МВС офіційної і публічної реакції на всі випадки нападів на журналістів", – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!