ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Це нереально": Буданов про інформаційний спротив в окупації

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає нереальним інформаційний спротив в окупації. 

Про це він заявив на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій Kyiv Stratcom Forum 2024, передає пресцентр ГУР.

"Це нереально, на жаль. Це моя думка. Можливо, хтось її не поділяє. Але, знаючи, як працюють підрозділи “інформаційної ізоляції”, дивлячись, як вони вже відпрацювали там…", – зазначив Буданов.

Він нагадав про алгоритми, за якими діє Росія на окупованих територіях.

"Перше, що вони роблять, – це вилучення всієї літератури, підручників і так далі. Це все називається "руйнування національної ідентичності". Далі йде перемикання телевізійного мовлення, обмеження інтернету і заміщення їх на свій контент. Усі ці фактори вже здійснені. Тому коли людина відірвана від одного історико-культурного та інформаційного кластера і заміщена іншим, то йдуть негарні процеси. На жаль, це відбувається. Не треба цього боятись, бо все це повертається таким самим чином. На це буде потрібен час", – сказав Буданов.

Водночас, за його словами, протидіяти росіянам треба, але треба й розуміти, що очікуваного ефекту може не бути.

"Людина 24/7 перебуває під впливом цієї пропаганди. І, якщо там до неї якийсь невеликий меседж доходить, так – це когось підтримає, що надія є. Але не більше", – зазначив Буданов.

Як повідомляв ІМІ, 27 березня 2024 року начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!