ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр нацспротиву: Військові РФ читають "лекції" про війну українським школярам

Колаборанти систематично залучають російських військових для проведення “лекцій” школярам, повідомляє Центр національного спротиву.

В українському підпіллі розповіли, що нещодавно бойовики угруповання “Дніпро” провели “лекцію”, присвячену війні, учням Новософіївської школи на тимчасово окупованій Херсонщині. 

У Нацспротиві зазначають, що зараз у школах на окупованих територіях основними предметами є російська мова та історія. Математиці, фізиці чи хімії приділяється менше уваги. 

“Тут критично бракує кадрів для закладів освіти. Насамперед вчителів старших класів та представників адміністрації навчальних закладів. Усе тому, що більшість педагогів на окупованих територіях відмовляються співпрацювати з окупаційною владою”, – зазначили в ЦНС.

Як повідомляв ІМІ, з 1 вересня 2024 року в усіх школах на окупованих територіях росіяни запровадять новий предмет – курс із управління безпілотниками.

Також на окупованих територіях України росіяни створюють черговий псевдодержавний орган – “осередок федеральної служби з нагляду в галузі освіти”. Ця структура фактично контролюватиме школи.

А через брак кадрів росіяни на окупованих територіях призначають на посади директорів шкіл та їхніх заступників людей, які не мають відповідної освіти. Частина з них – колишні лаборанти та двірники.

Liked the article?
Help us be even more cool!