ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цікавилась, де стоять Bushmaster: на Донеччині СБУ затримала агентку ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентку ФСБ, яка незаконно збирала інформацію про місця базування Сил оборони на Донеччині. Затримана – жителька Костянтинівки. Наприкінці 2022 року її дистанційно завербувала російська спецслужба. Окупанти звернули на неї увагу через її антиукраїнську активність у чатах прокремлівських телеграм-каналів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Вона намагалася виявити й передати агресору локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ поблизу передової в районі Бахмута.

"У зоні особливої уваги агентки були підрозділи українських військ на бронеавтомобілях, у тому числі типу Bushmaster. Щоб отримати розвіддані, російська агентка об’їжджала прифронтові населені пункти і приховано фотографувала "потрібні" об’єкти", – зазначили в українській спецслужбі. 

Зібрану інформацію агентка передавала через месенджер своєму куратору, кадровому співробітнику ФСБ. Нині він на окупованій території.

Розвідінформація була потрібна загарбникам для підготовки ракетно-артилерійських ударів по місцях дислокації підрозділів ЗСУ.

Співробітники СБУ затримали жінку, коли вона намагалася виявити й сфотографувати пункт можливого базування українських бійців. 

Жінці повідомили про підозру в колабораціонізмі, їй загрожує довічне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!