ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У боях біля Попасної загинув оператор 24 каналу Юрій Олійник

26.03.2022, 22:44
Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Оператор 24 каналу Юрій Олійник загинув у боях біля Попасної Луганської області.

Про це повідомляється на сайті каналу.

Він загинув 23 березня. Юрій Олійник пішов на війну вдруге. Вперше воював у 2014 році, коли росія окупувала Донбас.

“Як тільки почалася повномасштабна війна РФ проти України, 24 лютого, Юрій одразу заявив, що піде на фронт, і в перший же день з'явився у військкоматі. Колеги розповідають, що Юрій зізнався, що їде на війну, і зі всіма попрощався. Він одразу відправився до своєї бригади, з якою воював у Попасній ще у 2014 році”, – повідомляє канал.

Також Юрій Олійник працював із сайтом ZAXID.net, повідомляє саме видання.

За даними видання, він був бійцем однієї з бригад Збройних сил України, які виконували завдання в зоні бойових дій. Йому було 39 років.

Юра був ветераном АТО, воював на Донбасі у 2014–2015 роках. Після повернення працював телеоператором у львівській редакції 24 каналу. Захоплювався фотографією і походами в гори.

Колеги-журналісти на своїх сторінках у соціальних мережах почали публікувати дописи про спільну роботу з оператором Юрієм Олійником. Так, Софія Трощук написала: “Так болить, я не можу повірити. Ти був мені хорошим другом і найліпшим оператором. Ти був, був, а став Героєм. Посмертно”.

Андрій Дрозда додав: “Я працював з Юрою декілька років. Ми знімали перші випуски “П'ємонту”, потім “ЧБ”. У грудні я витягнув його ім'я в офісі як таємний Миколай. Він хотів книжку з історії України. Миколай приніс біографію Мазепи. Юра воював за Україну ще на Донбасі у 2014 році. Цього разу він приєднався до ЗСУ з першого дня після вторгнення рашистів. Я почуватимусь винним перед ним до кінця життя. Юрку, я тебе дуже любив. Ми обов'язково переможемо”.

Фото – фейсбук Юрія Олійника

Як повідомляв ІМІ, 18 березня загинув редактор запорізького сайту misto.zp.ua Олег Якунін, захищаючи Україну від російських окупантів.

24 березня загинули публіцист, історик, перекладач Сергій Заїковський та співробітник пресслужби Міністерства ветеранів Денис Котенко в бою з російськими окупантами під Києвом.

Liked the article?
Help us be even more cool!