ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії Facebook оштрафували на майже $70 млн

21.10.2021, 10:05
Фото – Reuters / BBC
Фото – Reuters / BBC

Британський регулятор з питань конкуренції оштрафував Facebook на 50,5 млн фунтів стерлінгів ($69,6 млн) за відмову співпрацювати в межах вивчення регулятором угоди про купівлю сервісу з пошуку GIF-файлів Giphy.

Про це британський регулятор CMA повідомив 20 жовтня, пише “Європейська правда”.

Регулятор заявив, що Facebook відмовився реагувати на його запити щодо надання додаткової інформації в межах перевірки угоди з купівлі Giphy. Facebook не надав необхідних даних, незважаючи на кілька попереджень, заявили в CMA.

“Ми попереджали Facebook, що відмова надати нам інформацію є порушенням правил, але навіть після програшу Facebook у двох незалежних інстанціях компанія продовжувала ухилятися від виконання своїх юридичних обов'язків”, – заявив регулятор.

“Це має бути попередженням будь-якій компанії, яка думає, що вона вища за закон”, – йдеться в заяві.

Регулятор зазначив, що в Британії компаніям не потрібно отримувати схвалення CMA до завершення угоди купівлі-продажу. Але якщо вони ухвалять рішення піти на злиття, то регулятор може зупинити його, якщо вирішить, що в результаті можуть постраждати споживачі й необхідно провести розслідування.

Відповідаючи на заяву CMA, Facebook заявив, що не згодний з покаранням.

Як повідомляв ІМІ, компанія Facebook має виплатити уряду США понад $14 мільйонів у вигляді штрафів та компенсацій через порушення правил приймання на роботу іноземців.

Liked the article?
Help us be even more cool!