ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Гонконгу заборонили пісню, популярну серед мітингувальників у 2019 році

Апеляційний суд Гонконгу задовольнив вимогу уряду й заборонив популярну протестну пісню “Слава Гонконгу”, повідомляє DW.

“Слава Гонконгу” гімн, що набув популярності 2019 року під час масових демократичних демонстрацій у районі.

Рішення суду робить його першою піснею, забороненою, відколи Велика Британія повернула колишню колонію Китаю в 1997 році.

Як пише видання, протестувальники часто співали твір анонімного автора під час продемократичних акцій.

Його текст містить гасло “Звільнити Гонконг / Революція нашого часу”; гімн стало небезпечно грати чи співати одразу після того, як влада розгромила демонстрації.

Посадовці намагалися використовувати своє лобі, щоб переконати Google видалити пісню з результатів пошуку й відеоплатформ, але безрезультатно.

Особливо бентежним для посадовців став випадок, коли цю пісню помилково заграли як гімн міста на міжнародному спортивному заході замість китайського “Маршу добровольців”.

У березні 2023 року компанія-гігант Google заявила, що влада Гонконгу закликала її видалити два відео YouTube, що стосувалися цього випадку. Попри заяви міської поліції, що зміст відео є навмисною образою національного гімну Китаю, Google залишив відео в доступі.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2021 року влада Гонконгу отримала право забороняти фільми, які “ставлять під загрозу національну безпеку”, що викликає побоювання з приводу свободи вираження думок. 

Liked the article?
Help us be even more cool!