ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові затримали хакера, що коригував удари РФ та готував кібератаки на урядові сайти України

Служба безпеки України повідомила про підозру хакеру з Харкова, який коригував російський обстріл по місту та готував кібератаки на сайти українських органів влади. Про це СБУ повідомила в себе в телеграм-каналі.

За даними спецслужби, фігурантом є місцевий житель, спеціаліст у сфері ІТ, якого ФСБ залучила до співпраці через спеціалізований телеграм-канал хакерських спільнот. Він став учасником підконтрольного ФСБ російського хакерського угруповання “Народна сyberармія РФ”.

За його наведенням, зазначає СБУ, окупанти двічі ракетами вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова. Серед постраждалих об’єктів була місцева лікарня. 

Хакер з Харкова, якого затримала СБУ за коригування російських ударів

Фото – СБУ

Також фігурант розвідував місця базування Сил оборони на території регіону. Насамперед його цікавили можливі бойові позиції артилерії та систем протиповітряної оборони ЗСУ, для цього він обходив місцевість. Отримані відомості він надсилав до ФСБ через популярний месенджер у вигляді скриншотів електронних мап з координатами потенційних цілей.

Крім того, зазначає спецслужба, хакер виконував завдання ФСБ щодо підготовки серії DDoS-атак на сайти держпідприємств та органів влади України.

У його помешканні проведено обшук, під час якого вилучено три мобільні телефони, ноутбук та флеш-носії, які він використовував у підривній діяльності на користь РФ, зазначає СБУ.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!