ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові журналістам забороняли знімати в громадському місці без дозволу міського голови

27.06.2023, 13:21
Фото – фейсбук Ксенії Нечепоренко
Фото – фейсбук Ксенії Нечепоренко

У Харкові 26 червня муніципальна охорона забороняла журналістам 5 та 24 телеканалів знімати в саду Шевченка без дозволу міського голови Ігоря Терехова.

Про це ІМІ розповіла журналістка 5 каналу Ксенія Нечепоренко.

За її словами, вони знімали в саду сюжет щодо ситуації з дівчинкою, яка нещодавно протестувала проти виступу співачки Світлани Лободи.

Як розповіла журналістка, один з охоронців підійшов до них під час запису героя сюжету і почав розпитувати, що вони роблять, на що отримав відповідь, що пишуть активістів. Охоронець відійшов, але згодом до журналістів підійшов інший чоловік, який назвався начальником охорони саду Шевченка. Водночас, уточнила журналістка, жодних документів він не показав.

“Він почав запитувати, що ми тут знімаємо, чи маємо дозвіл. На нашу відповідь, що маємо, він почав розпитувати, який дозвіл ми маємо. Ми відповіли, що журналісти мають дозвіл відповідно до законів України проводити знімання в громадських місцях. На це він нам сказав, що для знімання в саду ми маємо отримати дозвіл від пана Терехова. Це було прямо нам заявлено. А без дозволу Терехова охоронець сказав, що ми знімати не можемо”, – розповіла Ксенія.

Вона додала, що вони відмовилися припиняти знімання і порадили йому звернутися до поліції, якщо він вважає, що вони порушують закон. 

Інцидент вичерпався тим, що журналісти наполягли на тому, що працюють відповідно до Конституції України та медійних законів, після цього охоронець розвернувся і пішов.

“Ми ще раз йому повторили, що якщо ми порушуємо закон, то він може викликати поліцію. А він запитав, на якій підставі йому викликати поліцію. Я повторила, що ми працюємо відповідно до Конституції та законів, він зрозумів, що ми не підемо і працюватимемо далі, розвернувся і пішов”, – розповіла журналістка.

Звертатися до поліції щодо цієї ситуації журналісти каналів не планують. За словами Ксенії, охоронці фізичної сили не застосовували, камери не чіпали, лише “намагалися пресувати” словами.

Liked the article?
Help us be even more cool!