ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці депутатка звернулася до поліції із заявою, що міська ТРК перешкоджає її діяльності

19.10.2023, 13:49
Надія Кучер
Фото – фейсбук Лариси Гориславець
Фото – фейсбук Лариси Гориславець

Депутатка Кременчуцької міської ради Лариса Гориславець (Полтавська область) звернулася до поліції із заявою про те, що комунальне підприємство “Кременчуцька міська телерадіокомпанія” перешкоджає її депутатській діяльності. 

Про це вона повідомила у відеозверненні на своїй фейсбук-сторінці та уточнила деталі представниці ІМІ в Полтавській області.

У своєму зверненні Гориславець повідомила, що Кременчуцька комунальна телерадіокомпанія не пояснює, як вона витрачає бюджетні гроші. 

“Це і є перешкоджання, бо саме депутати ухвалюють рішення про місцевий бюджет: кому і скільки дати. Тож депутати мають право і запитати: куди витратили гроші і навіщо?” – говорить Лариса Гориславець. 

За словами депутатки, під час повномасштабного вторгнення РФ в  Україну комунальне телебачення почало закуповувати на стороні телепередачі.

“На ці потреби витратили мінімум 700 тисяч гривень. Водночас штатний розпис підприємства налічує 53 особи. Тож вважаю, що моє депутатське звернення цілком логічне, а ігнорування директором КП КТРК Сергієм Перепелятником мого звернення цілком вкладається у формулювання ч. 1 ст. 351 Кримінального кодексу України “Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради”, – зазначила Гориславець.

Депутатка 10 жовтня написала заяву в поліцію про перешкоджання депутатській діяльності, оскільки, зазначила вона, неодноразово намагалася з'ясувати цільове використання бюджетних коштів, але її депутатські звернення залишалися без відповідей. 

“Ще 2020 року я двічі зверталася з депутатським запитом, який не набрав голосів, про з’ясування обставин щодо можливої розтрати бюджетних коштів з боку КП “Кременчуцька міська телерадіокомпанія” та порушення умов ліцензування. У вимозі до міського голови йшлося про необхідність здійснити перевірку фінансової діяльності КП КТРК, надати інформацію про штат і перелік передач власного виробництва. Відповіді не було”, – розповіла представниці ІМІ Гориславець. 

У 2021 році, за словами депутатки, вона таки отримала відповідь, але у формі відписки, яка не містила відповідей на запитання. 

“Протягом 2022-го я надіслала три звернення до КП КТРК з вимогою надати роз’яснення про фінансову та програмну діяльність, штат. Отримала відписку від міського голови: “Викладену вами інформацію буде доведено до відома керівників КП”. Цього року, у лютому, я написала чергове звернення. Отримала проміжну відповідь, що відповідь по суті отримаю пізніше. Але пізніше ніякої відповіді не було. Керівник слухавку не бере, спілкування уникає”, – говорить депутатка. 

У травні, розповіла Гориславець, вона прийшла на приймання в редакцію телерадіокомпанії, але зустрітися з керівником не змогла.

“Відтоді жодної реакції від керівництва КП КТРК. 10 жовтня 2023 року я написала заяву в поліцію. Вона стосується лише останніх звернень за 2023 рік. 16 жовтня 2023 року моє повідомлення внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 351 КК України (“Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради”)”, – зазначила Гориславець.

Своєю чергою керівник Кременчуцької міської телерадіокомпанії Сергій Перепелятник у коментарі представниці ІМІ сказав, що ситуацію вважає тиском на ЗМІ та попросив подати інформаційний запит, у відповідь на який пообіцяв надати позицію редакції щодо заяви депутатки.

Лариса Гориславець – журналістка-розслідувачка, проєктна менеджерка в ГО “Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр “Європейський клуб”, тренерка з освіти з прав людини та освіти для демократичного громадянства ОДГ / ОПЛ.

Liked the article?
Help us be even more cool!