ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму розпочав тестове мовлення прокремлівський кримськотатарський канал "Міллет"

01.09.2015, 13:19

1 вересня у Криму розпочав тестове аналогове і цифрове мовлення прокремлівський кримськотатарський телеканал "Міллет", повідомляє РІА Новини.

Розпочав мовлення телеканал з гімну Росії. Зараз на телеканалі йде ранкова передача. Канал працюватиме цілодобово в тестовому режимі. З нового року телеканал планує вийти на супутник.

На посаду генерального директора телерадіокомпанії призначений Сейран Мамбетов, який раніше керував департаментом кримськотатарських і національних програм телеканалу "Перший кримський".

Розташовується телерадіокомпанія в Сімферополі на вулиці Козлова, 45. На підтримку телеканалу з федерального бюджету РФ в Крим вже надійшло 177 млн рублів.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2015 року у Криму закінчився термін перереєстрації ЗМІ за російським законодавством. Низка кримськотатарських ЗМІ не змогли перереєструватися. Роскомнагляд кілька разів повертав документи на перереєстрацію телеканалу ATR, щоразу посилаючись на формальні причини.

Тому з 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення в ефірі, оскільки не зміг отримати дозвільних документів на мовлення у Роскомнадзора. Також з 1 квітня припинили мовлення у Криму дитячий телеканал "Лале", радіостанції "Мейдан-ФМ" і "Лідер", що входили до холдингу ATR.

2 квітня голова уряду Криму Сергій Аксьонов заявив про намір створити суспільну кримськотатарську телерадіокомпанію за прикладом суспільного російського телебачення. На її створення у федеральному бюджеті буде виділено понад 170 мільйонів рублів.

Нова суспільна кримськотатарська телерадіокомпанія отримає назву “Міллет”, що в перекладі означає народ.

На посаду керівника нової суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії «Міллет» буде рекомендований директор департаменту кримськотатарських і національних програм телеканалу «Перший кримський» Сейран Мамбетов.

9 червня "Рада міністрів" Криму на засіданні створила автономну некомерційну організацію “Суспільна кримськотатарська телерадіокомпанія” (СКТ).

17 червня з Києва відновив мовлення перший кримськотатарський телеканал ATR. Також відновив мовлення і дитячий кримськотатарський телеканал “Лялі”.

18 червня керівництво телеканалу ATR заявило на прес-конференції в Києві про відновлення мовлення з материкової України. При цьому власник телеканалу Ленур Іслямов, підкреслив, що співробітники, які залишились у Криму, не беруть участь у цьому процесі.

19 червня провладне кримське інформагентство “Кримінформ” відмовило кореспондентам кримськотатарського телеканалу ATR в акредитації на прес-конференції, які проводяться в прес-центрі агентства. Це сталося після відновлення мовлення телеканалу з Києва.

Раніше заступник голови Державної ради Республіки Крим Ремзі Ільясов заявив, що громадська кримськотатарське телебачення має розпочати роботу з 1 вересня 2015 року.

10 серпня Роскомнагляд зареєстрував провладний кримськотатарський телеканал “Міллет” і радіостанцію “Ватан Седасен”.

Liked the article?
Help us be even more cool!