ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві судитимуть прокремлівського TikTok-блогера, який вчиняв провокації в лаврі

04.07.2023, 11:15
Фото – Київська міська прокуратура
Фото – Київська міська прокуратура

Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно TikTok-блогера, який обвинувачується в розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляють Головне управління СБУ в Києві та області та Київська міська прокуратура.

46-річного киянина викрили в травні цього року.  

За даними слідства, він на власній TikTok-сторінці розміщував дописи, в яких заперечував збройну агресію РФ та дискредитував військово-політичне керівництво України. Також агітатор безпідставно звинувачував українських захисників у розв’язанні війни.

Крім того, наприкінці березня – на початку квітня поточного року фігурант неодноразово брав участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври.

Саме тоді він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців.

“У своїх відеоматеріалах підозрюваний намагався зняти відповідальність із РФ за повномасштабну війну в Україні та звинувачував у всьому “сатанинську мафію”. При цьому блогер закликав усіх глядачів контенту об’єднуватися та чинити активний спротив українським правоохоронцям”, – йдеться в повідомленні.

До суду скерували матеріали кримінального провадження, яке розслідувалося за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 2, ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Санкція статей передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала в травні в Києві антиукраїнського релігійного блогера, заступника керівника проросійської організації “Единое отечество”, учасника релігійно-політичної організації РПЦ “Союз православних братств України”, який поширював наративи Кремля і організовував замовні “акції протесту” Василя Чепразова. За даними слідства, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня 2023 року: підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну в розв’язанні війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!