ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві в публічних місцях заборонили російськомовний культурний продукт

Фото – Getty Images / BBC
Фото – Getty Images / BBC

Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва.

Таке рішення підтримав 71 депутат міськради 13 липня на пленарному засіданні, повідомляється на сайті міської ради.

За словами депутата міськради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадима Васильчука, необхідно захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора, яка намагається зруйнувати українську національну ідентичність, культуру, традиції, звичаї та історичну пам’ять.

“Фактично передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг, які створені в процесі провадження діяльності у сфері культури. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги. Російська – мова країни-агресора, і їй не місце в серці нашої столиці”, – зазначив Вадим Васильчук.

Він додав, що крім цього мораторій поширюється і на об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

Як повідомляв ІМІ, улітку 2022 року Верховна Рада заборонила використання російських пісень на радіо і ТБ та їхнє публічне виконання.

Liked the article?
Help us be even more cool!