ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві вшанували пам'ять загиблого журналіста та військового Олександра Махова

17.02.2023, 11:13
Фото – Facebook-сторінка Миколи Тимченка
Фото – Facebook-сторінка Миколи Тимченка

У Святошинському районі Києва 16 лютого, у День військового журналіста, вшанували пам'ять загиблого журналіста і військового Олександра Махова.

Світлини оприлюднив фотограф Микола Тимченко.

Він нагадав, що в жовтні 2022 року вулицю Жолудєва у Святошинському районі перейменували на честь Олександра Махова. Саме там і відбулась акція.

На пам'ятному заході тримала слово наречена Олександра Махова Анастасія Блищик, журналістка, яка після його загибелі стала військовослужбовицею.

Олександр Махов був військовослужбовцем 95 ОДШБ ЗСУ. Він загинув 4 травня під час бойових дій під Ізюмом на Харківщині. Йому було 36 років. У цивільному житті Олександр працював на каналах "Дом", "Україна" та "Україна 24".

За місяць до своєї смерті він записав відео для Анастасії Блищик, запропонувавши руку, серце і кільце від гранати замість обручки.

23 червня під час відкриття фотовиставки про журналістів на війні The War Is Not Over Yet ("Війна ще не закінчилася") журналістка, кореспондентка телеканалу "Україна 24" Анастасія Блищик розповіла про Олександра Махова.

Посмертно його нагороджено орденом "За мужність" III ступеня. 

У грудні 2022 року в Ізюмі вулицю Островського перейменували на честь загиблого журналіста та військового Олександра Махова.

Liked the article?
Help us be even more cool!