ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові журналістів не пустили на суд над Звіробій та Фединою

28.10.2020, 14:20
Фото – 4studio
Фото – 4studio

27 жовтня у Львові на судове засідання в справі народної депутатки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій, що відбувалося в Галицькому районному суді, не допустили журналістів. 

Про це повідомила журналістка ТСН Марічка Кужик, повідомляє ТСН.

За словами журналістки, пресу на суд не допустили через карантинні обмеження, хоча і Звіробій, і Федина писали відповідні клопотання. Натомість Софія Федина проводила відеотрансляцію засідання на своїй сторінці у фейсбуці.

Через такі обмеження обвинувачена сторона попросила про відвід судді. Заяву про відвід судді розглядатимуть на наступному засіданні 10 листопада.

Нагадаємо, 26 жовтня 2019 року під час відеотрансляції Маруся Звіробій та Софія Федина звернулися до президента Володимира Зеленського з приводу його поїздки на фронт та манери спілкування з воїнами. Вони дуже критично висловлювалися про президента і припустили, що з ним може статися, якщо він поїде на передову. Зокрема, депутатка від “Європейської солідарності” сказала: “Товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний. […] Там випадково може розірватися граната,  там обстріли бувають абсолютно випадково. Але, чесно кажучи, було б красивіше, щоб це все сталося саме під час московських обстрілів, коли дехто знову в блакитний або білій сорочці припреться на передову”. Після чого отримали підозри за фактом погроз главі держави.   

10 березня 2020 року Печерський районний суд м. Києва обрав Софії Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Liked the article?
Help us be even more cool!